“iyi” mekân ve deneyim tutkusuyla “objektif” değerlendirmeler.
/ Instagram: @oncekahvem / @meltemsahin11
/ diğer sosyal medya hesapları "Hakkımda" bölümünde
ODTÜ GOURMETGUIDE I "ODTÜ'de Nerede Ne Yenir"
Bağlantıyı al
Facebook
Twitter
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
-
Bundan sonra ODTÜ
içerisindeki kantin ve özel işletme keşiflerimi @odtudeyemek üzerinden
paylaşacağım.
@oncekahvem 'de
ise Ankara ve İzmir keşifleri, değerlendirme ve menüleri gelmeye devam edecek.
Devamlı güncel tuttuğum
ODTÜ Gourmetguide’ı indirmek için resme tıklayın:
ODTÜ BALIKÇI YA GİDİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM BALİK SEVENLER İÇİN HARİKA BİR YER ÜSTELİK PORSİYONU DA GAYET İYİ BALIK USKUMRU VAR BİR ÇOK ÇEŞİT VARMIŞ AMA BALIKLAR DAHA İYİ OLMADIĞI İÇİN GETİRMİYORLARMİŞ BALIK SEVENLER KESİNLİKLE GİTMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM
Nitelikli kahve akımıyla birlikte kahvenin topraktan fincana serüveni açıkça tüketiciye yansıtılmaya başlandı. Bu noktada içtiğimiz birçok çekirdek hakkındaki bilgimizin kendi kütük bilgimizden bile fazla olduğunu söylesek herhalde çok da abartmış sayılmayız. Çekirdek cinsi, varyetesi, yetiştiği rakım, tadım ve koku notaları, bölgesi, çiftçisi ve hatta aracısı gibi birçok bilgiye sahip olarak yudumluyoruz fincanımızı. Bu da hiç şüphesiz sektöre değer katan, kavurucuları, üreticileri ve tüketicileri her daim gelişmeye iten bir itki oluşturuyor. Türkiye’nin en iyi kavurucularından Coffee Department ’tan aldığım çekirdekler içerisinde damağımda ve burnumda uzun süre unutamayacağım deneyim yaşatan 3 tane bölge çekirdeğinden bahsedeceğim sizlere. Bu yazının amacı ilginç tasvirler ve notalarla sizi boğmaktan öte aslında minik bir çekirdeğin ne kadar çok duyumuza hitap ederek hayatımızı zenginleştirebileceğini sezdirmeye çalışacağım. . . . Department’ın ustalıkla kavurmasıyla profilini
En son yaptığım Fransa ziyaretinde gözlemlediğime göre, Fransız kültüründe fırınların yeri epey fazla. Hem leziz bagetleriyle hem de çeşit çeşit ince hamur ürünleriyle fırıncılığa çokça emek sarf edip fazlasıyla karşılığını alan Fransızlar, özellikle kahvaltılarında bu ürünleri zevkle tüketiyorlar. Farklı fırınların birbirinden farklı vitrinlerinde çeşitli tatlı ve tuzlu ürünlerin arasında herhalde en klasik olanı “kruvasan”. Hem Türkiye’de hem de Fransa’da yediğim kruvasanları karşılaştırdığımızda aslında ülkemizde- bilhassa İstanbul’da- de iyi kruvasan yapılabildiğini görmek mümkün. Yine de bu kültürü yaşatan ve sahiplenen Frenk diyarının, işin kurallarını belirlediğini belirtmekte etmekte fayda var. İşte tam bu yüzden, bugüne kadar her yönüyle orijinal kruvasanı deneyimledik mi, sorgulamak lazım. Benim, orijinal bir kruvasanda gözlemlediğim temel kaidelere gelirsek: — Her şeyden önce iyi malzeme şart. Halis tereyağı, iyi ve doğru un, eser miktarda kullanılan yu
ODTÜ BALIKÇI YA GİDİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM BALİK SEVENLER İÇİN HARİKA BİR YER ÜSTELİK PORSİYONU DA GAYET İYİ BALIK USKUMRU VAR BİR ÇOK ÇEŞİT VARMIŞ AMA BALIKLAR DAHA İYİ OLMADIĞI İÇİN GETİRMİYORLARMİŞ BALIK SEVENLER KESİNLİKLE GİTMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM
YanıtlaSil