“iyi” mekân ve deneyim tutkusuyla “objektif” değerlendirmeler.
/ Instagram: @oncekahvem / @meltemsahin11
/ diğer sosyal medya hesapları "Hakkımda" bölümünde
ODTÜ GOURMETGUIDE I "ODTÜ'de Nerede Ne Yenir"
Bağlantıyı al
Facebook
Twitter
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
-
Bundan sonra ODTÜ
içerisindeki kantin ve özel işletme keşiflerimi @odtudeyemek üzerinden
paylaşacağım.
@oncekahvem 'de
ise Ankara ve İzmir keşifleri, değerlendirme ve menüleri gelmeye devam edecek.
Devamlı güncel tuttuğum
ODTÜ Gourmetguide’ı indirmek için resme tıklayın:
Türk kahvesi, ülkemizde keyifle ve sıklıkla tüketilen fakat ne yazık ki belli bir alt elek varyetenin koyu kavrumuyla sınırlandırılan algıya sahip bir demleme/pişirme çeşidi. Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir ki literatürde cezve/ibrik olarak geçen demleme sürecinde " Turkish coffee " kavramı çoğunlukla öğütüm boyutunda tercih ediliyor. Kısacası "Türk kahvesi"ni kuruyemişçilerden(niye kuruyemişçilerde satıldığının da farklı bir tarihsel hikayesi var, başka bir yazının konusu olsun..) alınan elek altı, tütün notalarının net alındığı(koyu kavrumdaki yanmadan ve bu varyetenin düşük asiditeli karakteristiğinden) Brezilyalarla eşleştirmek bu yönteme edilebilecek en büyük haksızlık. Birçok kişiye Brezilya dışındaki kahvelerin Türk kahvesi öğütümünü koklattığımda "Bu Türk kahvesi değil ki!" diyorlar. O nedenle zihnimizdeki doğru bilinen yanlışı kırmak büyük önem arz ediyor. NASIL DEMLEYELİM? Öncelikle size epey iyi bir reçete sunmadan önce "demlem
En son yaptığım Fransa ziyaretinde gözlemlediğime göre, Fransız kültüründe fırınların yeri epey fazla. Hem leziz bagetleriyle hem de çeşit çeşit ince hamur ürünleriyle fırıncılığa çokça emek sarf edip fazlasıyla karşılığını alan Fransızlar, özellikle kahvaltılarında bu ürünleri zevkle tüketiyorlar. Farklı fırınların birbirinden farklı vitrinlerinde çeşitli tatlı ve tuzlu ürünlerin arasında herhalde en klasik olanı “kruvasan”. Hem Türkiye’de hem de Fransa’da yediğim kruvasanları karşılaştırdığımızda aslında ülkemizde- bilhassa İstanbul’da- de iyi kruvasan yapılabildiğini görmek mümkün. Yine de bu kültürü yaşatan ve sahiplenen Frenk diyarının, işin kurallarını belirlediğini belirtmekte etmekte fayda var. İşte tam bu yüzden, bugüne kadar her yönüyle orijinal kruvasanı deneyimledik mi, sorgulamak lazım. Benim, orijinal bir kruvasanda gözlemlediğim temel kaidelere gelirsek: — Her şeyden önce iyi malzeme şart. Halis tereyağı, iyi ve doğru un, eser miktarda kullanılan yu
YanıtlaSilشركة تنظيف بتبوك