“iyi” mekân ve deneyim tutkusuyla “objektif” değerlendirmeler.
/ Instagram: @oncekahvem / @meltemsahin11
/ diğer sosyal medya hesapları "Hakkımda" bölümünde
ODTÜ GOURMETGUIDE I "ODTÜ'de Nerede Ne Yenir"
Bağlantıyı al
Facebook
X
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
-
Bundan sonra ODTÜ
içerisindeki kantin ve özel işletme keşiflerimi @odtudeyemek üzerinden
paylaşacağım.
@oncekahvem 'de
ise Ankara ve İzmir keşifleri, değerlendirme ve menüleri gelmeye devam edecek.
Devamlı güncel tuttuğum
ODTÜ Gourmetguide’ı indirmek için resme tıklayın:
ODTÜ BALIKÇI YA GİDİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM BALİK SEVENLER İÇİN HARİKA BİR YER ÜSTELİK PORSİYONU DA GAYET İYİ BALIK USKUMRU VAR BİR ÇOK ÇEŞİT VARMIŞ AMA BALIKLAR DAHA İYİ OLMADIĞI İÇİN GETİRMİYORLARMİŞ BALIK SEVENLER KESİNLİKLE GİTMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM
Nitelikli kahve akımıyla birlikte kahvenin topraktan fincana serüveni açıkça tüketiciye yansıtılmaya başlandı. Bu noktada içtiğimiz birçok çekirdek hakkındaki bilgimizin kendi kütük bilgimizden bile fazla olduğunu söylesek herhalde çok da abartmış sayılmayız. Çekirdek cinsi, varyetesi, yetiştiği rakım, tadım ve koku notaları, bölgesi, çiftçisi ve hatta aracısı gibi birçok bilgiye sahip olarak yudumluyoruz fincanımızı. Bu da hiç şüphesiz sektöre değer katan, kavurucuları, üreticileri ve tüketicileri her daim gelişmeye iten bir itki oluşturuyor. Türkiye’nin en iyi kavurucularından Coffee Department ’tan aldığım çekirdekler içerisinde damağımda ve burnumda uzun süre unutamayacağım deneyim yaşatan 3 tane bölge çekirdeğinden bahsedeceğim sizlere. Bu yazının amacı ilginç tasvirler ve notalarla sizi boğmaktan öte aslında minik bir çekirdeğin ne kadar çok duyumuza hitap ederek hayatımızı zenginleştirebileceğini sezdirmeye çalışacağım. . . . Department’ın ustalıkla...
Türk kahvesi, ülkemizde keyifle ve sıklıkla tüketilen fakat ne yazık ki belli bir alt elek varyetenin koyu kavrumuyla sınırlandırılan algıya sahip bir demleme/pişirme çeşidi. Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir ki literatürde cezve/ibrik olarak geçen demleme sürecinde " Turkish coffee " kavramı çoğunlukla öğütüm boyutunda tercih ediliyor. Kısacası "Türk kahvesi"ni kuruyemişçilerden(niye kuruyemişçilerde satıldığının da farklı bir tarihsel hikayesi var, başka bir yazının konusu olsun..) alınan elek altı, tütün notalarının net alındığı(koyu kavrumdaki yanmadan ve bu varyetenin düşük asiditeli karakteristiğinden) Brezilyalarla eşleştirmek bu yönteme edilebilecek en büyük haksızlık. Birçok kişiye Brezilya dışındaki kahvelerin Türk kahvesi öğütümünü koklattığımda "Bu Türk kahvesi değil ki!" diyorlar. O nedenle zihnimizdeki doğru bilinen yanlışı kırmak büyük önem arz ediyor. NASIL DEMLEYELİM? Öncelikle size epey iyi bir reçete sunmadan önce "demlem...
ODTÜ BALIKÇI YA GİDİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM BALİK SEVENLER İÇİN HARİKA BİR YER ÜSTELİK PORSİYONU DA GAYET İYİ BALIK USKUMRU VAR BİR ÇOK ÇEŞİT VARMIŞ AMA BALIKLAR DAHA İYİ OLMADIĞI İÇİN GETİRMİYORLARMİŞ BALIK SEVENLER KESİNLİKLE GİTMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM
YanıtlaSil