Nitelikli kahve akımıyla birlikte kahvenin topraktan fincana serüveni açıkça tüketiciye yansıtılmaya başlandı. Bu noktada içtiğimiz birçok çekirdek hakkındaki bilgimizin kendi kütük bilgimizden bile fazla olduğunu söylesek herhalde çok da abartmış sayılmayız. Çekirdek cinsi, varyetesi, yetiştiği rakım, tadım ve koku notaları, bölgesi, çiftçisi ve hatta aracısı gibi birçok bilgiye sahip olarak yudumluyoruz fincanımızı. Bu da hiç şüphesiz sektöre değer katan, kavurucuları, üreticileri ve tüketicileri her daim gelişmeye iten bir itki oluşturuyor. Türkiye’nin en iyi kavurucularından Coffee Department ’tan aldığım çekirdekler içerisinde damağımda ve burnumda uzun süre unutamayacağım deneyim yaşatan 3 tane bölge çekirdeğinden bahsedeceğim sizlere. Bu yazının amacı ilginç tasvirler ve notalarla sizi boğmaktan öte aslında minik bir çekirdeğin ne kadar çok duyumuza hitap ederek hayatımızı zenginleştirebileceğini sezdirmeye çalışacağım. . . . Department’ın ustalıkla...
Yorumlar
Yorum Gönder