#oncekahvemrün : Wacaco Nanopresso

Birkaç hafta önce Hong Kong merkezli Wacaco'nun Nanopressosunun değerlendirme videosunu YouTube üzerinden paylaşmıştım(izlemek için tık)

Şimdi de sonuçları başlıklar altında toparlayarak sizlerle paylaşıyorum:

Nanopresso nedir?

En basit tanımıyla bir "seyahat espresso kiti"dir.

Avantaj/dezavantajları

Avantajları: elektrik kullanmıyor, fazlasıyla taşınabilir, kolay temizleniyor, detaylı bir bakım gerektirmiyor, fiyat-performansı çok yüksek, renk seçenekleri deneyimi zenginleştiriyor, kullanımı kolay

Dezavantajları: manuel olduğundan bazen mekanik sorunlar çıkarabiliyor, 18 bara kadar basınç yapabiliyor fakat bunun için öğütüm, kahve miktarı, su miktarı gibi değişkenleri çok iyi ayarlamanız lazım(yani çokça deneme-yanılma gerektiriyor), öğütümü ne espresso öğütümü ne filtre öğütümü(deneyerek bulmak lazım), firmanın Türkiye'de sorumlusu yok(yine de maillerime hızlı dönüş verdiler), double shot yapmak isterseniz ekstra bir "Barista Kit" almanız gerekiyor

Nanopresso deneyimim

Nanopressoyu manuel espresso yapıcılara kıyasla uygun denilebilecek bir fiyata aldım. O nedenle beklentim ekstra yüksek değildi. Bununla birlikte beklentilerimi karşıladığını, hatta belki üstüne çıktığını söyleyebilirim.
İlk 3-5 demlememde pompa kısmında ufak bir geri gelmeme sıkıntısı yaşadım. Wacaco'ya ulaşmanın haricinde çeşitli yerli ve yabancı forumlara danışsam da net bir çözüm çıkmadı. Meğer ilacı zamanmış.. 5.demlemeden sonra kendiliğinden düzeldi.
Genel anlamda pratikliğiyle ve taşınılabilirliğiyle öne çıkan alet, hacminden beklenmeyecek bir krema vaat ediyor. Kullanımı oldukça basit, internette de yüzlerce öğretici videosu var.
Oluşturduğu basınç(max.18 bar) çıktıya bakarsak yeterli gibi.
Aslında tek zorlayıcı kısmı kalibrasyonu için zaman sarf etme kısmı. Doğru miktarları ve öğütümü(çok önemli) bulmak için birkaç ampirik deneyi şart kılıyor.

Özetle

Fiyat-performans açısından başarılı bulduğum bu ekipman; renk seçenekleri, pratik olması, taşınabilirliği, elektrik harcamaması, birçok alt segment elektrikli makineye göre çok daha tutarlı ve nitelikli sonuç vermesi, iyi tasarımı ve tutarlı sonuçlar vermesi sebebiyle tavsiye edebileceğim bir ürün.

ODTÜ, Ankara ve İzmir’de mekân keşfi, menüleri ve yorumları için
Instagram: @oncekahvem

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ODTÜ GOURMETGUIDE I "ODTÜ'de Nerede Ne Yenir"

#oncekahvemgörüş : 3 karakteristik Coffee Department kavrumu deneyimi üzerine

#oncekahvemgörüş: "Türk kahvesi üzerine"